tiistai 20. huhtikuuta 2010

Kehitelmä yhden jalan kyykystä eli pistoolikyykystä

Tässä videossa käydään läpi yhden jalan kyykyn erilaisia harjoitusversioita. Yhden jalan kyykkyyä EI SAA harjoitella ennen kuin pelaajalla löytyy riittävästi harjoittelutaustaa takana ja jalan linjaukset pitävät kyykkyä tehdessä. Ennen näitäkin variaatiota yksi hyvä tapa aloittaa harjoittelu on yhden jalan kyykky siten, että vapaa jalka roikkuu rentona suoraan alaspäin. Tällöin linjaukseen on helppo keskittyä suoritusta tehtäessä. Liike vaatii vain jonkinlaisen korokkeen työtä tekevän jalan alle.

Mietitään vähän teoriaa painojen suhteen kyykyssä.. Tehdään esim. kyykkyä tangolla ja painona on 80kg. Urheilija painaa vaikka saman 80kg. Tällöin jalkoihin kohdistuu 160kg ja jalkaa kohti noin 80kg. Samainen urheilija tekee vastaavasti oman kropan painolla yhden jalan kyykyn, niin yhteen jalkaan kohdistuu samainen 80kg:n paino. Harjoitusvaikutus on siis jalassa samansuuruinen, mutta ilman lisäpainoa! 50kg:a painava pelaaja tekee siis yhden jalan kyykyllä vastaavasti ajateltuna normaalia kyykkyä 50kg:n tangolla! Laittaisitko tankoa nuoren henkilön niskaan? En minä ainakaan!

Eli edetään rauhallisesti askel kerralla. Yhden jalan kyykyn kehittämiseen voi hyvin käyttää vuoden jollei toisenkin. Mikään kiire ei ole!


One Leg Squat Tutorial - A funny movie is a click away